DWL Assurantiegroep
DWD Assurantiegroep
Baetsen Assurantiegroep
KenT Assurantiegroep
Kenniscentrum Pensioen

Heeft u zonnepanelen?

15-6-2016

Zonnepanelen

Steeds meer huizen hebben zonnepanelen op het dak. Maar hoe zit het eigenlijk met de verzekering van die panelen?
Vallen zonnepanelen onder de opstalverzekering of niet? En wat als u een huurhuis hebt? Wij hebben de belangrijkste weetjes voor u op een rij gezet.

Koophuis met vaste zonnepanelen

Als u een koophuis heeft en uw zonnepanelen zijn goed vastgezet, dan vallen ze in principe onder de opstalverzekering. Eigenlijk geldt dit voor alles wat stevig vast zit aan uw huis. Waar u wel op moet letten, is of het verzekerde bedrag nog klopt. Zonnepanelen kunnen een hele investering zijn, waardoor het nodig kan zijn om de herbouwwaarde aan te passen.

Koophuis met niet-vaste zonnepanelen

Liggen uw zonnepanelen los, bijvoorbeeld omdat u een plat dak heeft of omdat ze zijn gemonteerd oor middel van een kliksysteem? Dan is het goed mogelijk dat de zonnepanelen niet onder de opstalverzekering vallen. Mogelijk zijn ze wel verzekerd op de inboedelverzekering. Controleer dit en neem desnoods even contact op met ons of uw verzekeringsmaatschappij.

Huurhuis

Als u in een huurhuis woont, heeft u zelf geen opstalverzekering. In dat geval kunt u uw zonnepanelen meestal verzekeren op uw inboedelverzekering door middel van een zogenoemd huurdersbelang. Wilt u hier meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Bekijk hier het artikel in PDF. formaat.Terug naar nieuwsoverzicht
Bezoekadres
Wiebachstraat 45/E
6466NG Kerkrade
Postadres
Postbus 1030
6460 BA Kerkrade
Telefoon: 045-5656400
Fax: 046-4529430
  info@dwdnuth.nl
Openingstijden
maandag - vrijdag
08.30 - 17.00 uur
Telefonisch bereikbaar van
09:00 – 17:00 uur
Pauze
12.30 -13.00 uur